miercuri, 14 septembrie 2011

Cu ce Haine sa ma imbrac ? - Principii pe baza Bibliei...


Lavinia este gata sa iasa pe usa, dar parintilor ei nu le vine sa-si creada ochilor.
     ,,Cu hainele astea vrei sa iesi?'', o intreaba tatal consternat.
     ,,De ce nu?'', raspunde Lavinia, parand surprinsa. ,,Ma duc la Mall cu prietenii.''
     ,,Nu pleci de-acasa imbracata asa''.
     ,,Dar mama'', se plange Lavinia, ,,asta poarta toti colegii. In plus, hainele astea spun ceva despre mine''.
     ,,Ei bine, noua nu ne place ce spun!'', riposteaza tatal.
   ,,Sti ceva, Domisoara, ori te duci si te schimbi, ori nu mai pleci nicaieri!''

CERTURILE din cauza hainelor nu sunt ceva nou. Poate ca si parintii tai, cand erau de varsta ta, au purtat ,,batalii'' similare cu parintii lor. Si probabil ca s-au simtit asa cum te simti si tu azi. Acum insa, fiindca au trecut de cealalta parte a baricadei, apar mereu probleme cand vrei sa cumperi haine.
     Tu spui: ,,E comoda!''. 
     Ei spun: ,,Da impresia de neglijenta''.
     Tu spui: ,,E superba!''
     Ei spun: ,,E provocatoare''.
     Tu spui: ,,E la jumatate de pret!''.
     Ei spun: ,,Asa si trebuie... din moment ce jumatate din ea lipseste!''.
  -Este posibil sa ajungeti la un acord? Cu siguranta!
Denisa, care are acum 23 de ani, a aflat secretul. Ea spune: ,,Nu este nevoie sa se recurga la cearta. Se poate ajunge la o intelegere''. Intelegere? Inseamna oare ca trebuie sa te imbraci ca si cand ai avea 40 de ani? Nici gand! Pentru a ajunge la o intelegere cu parintii, trebuie sa stati si sa discutati despre opiniile voastre diferite si sa gasiti solutii care sa va multumeasca pe toti. Avantajele?
     1.Vei arata foarte bine, chiar si in ochii colegilor.
     2.Probabil ca parintii nu te vor mai critica din cauza hainelor tale.
     3.Vazand ca dai dovada de maturitate in aceasta privinta, s-ar putea sa-ti acorde mai multa libertate. Sa zicem ca ai vazut online sau intr-un magazin o haina pe care o vrei neaparat sa ti-o cumperi. Cear fi bine sa faci mai intai?

Stiai ca?...
Prima impresie pe care 
Si-o fac altii despre tine
Depinde adesea de 
Modul in care esti imbracat.

     ,,Podoaba voastra sa nu fie podoaba de afara, care sta in implatitura parului, in purtarea de podoabe de aur, sau in imbracarea hainelor; ci sa fie omul ascuns al inimi, in curatia nepieritoare a unui duh bland si linistit care este de mare pret inaintea lui Dumnezeu.'' 1 Petru 3:3-4

Tine cont de principiile biblice
     Biblia vorbeste surprinzator de putin despre felul in care ar trebui sa ne imbracam. De fapt, pentru a citi toate sfaturile care se refera direct la acest subiect, ai nevoie doar de cateva minute. Insa citindu-le, ai sa descoperi principii clare si valoroase! Sa analizam doua dintre ele.
    *Biblia le indeamna pe femei sa se aranjeze ,,cu modestie nu cu haine scumpe si judecata sanatoasa - cum se cuvine femeilor care spun ca sunt evlavioase.'' 1 Timotei 2:9-10
Te sperie cuvantul ,,modestie''? Poate sa te intrebi: ,,Trebuie sa ma imbrac ca o calugarita?''. Nicidecum! In acest context, a fi modest inseamna a purta o imbracaminte care arata ca ai respect de sine si consideratie fata de altii... ,,Noi nu dam nimanui nici un prilej de poticnire, pentru ca slujba noastra sa nu fie defaimata''. 2 Corinteni 6:3 - O gama larga de articole vestimentare intruneste aceste criterii. 
     * Cand face referire la infatisarea noastra, Biblia ne recomanda sa ne concentram asupra 'persoanei ascunse a inimii', sau,  asupra 'frumusetii noastre interioare' 1 Petru 3:4
 ->Cu toate ca asemenea sfaturi biblice le sunt adresate femeilor, principiile care stau la baza lor li se aplica si barbatilor. 

SFAT
Evita stilurile care pun
Accentul pe senzualitate.
Altfel, vei da impresia
Ca esti disperata si
Ca te preocupa excesiv
Propria persoana.

Daca te imbraci indecent, poate ca cei din jur vor intoarce pentru o clipa capul dupa tine. Totuci numai frumusetea interioara te va ajuta sa castigi si sa pastrezi respectul celor maturi si al colegilor. Al colegilor? Da, pana si ei si-ar putea da seama ca e absurd sa adopti stiluri excentrice. ,,Te dezgusta  cand vezi ca femeile se arunca efectiv in bratele barbatilor prin felul in care se imbraca!'', spune Bianca, de 16 ani. Katy este de aceeasi parere. Iata ce spune ea despre o fosta prietena: ,,Tot ce purta trasmitea mesajul <<Uitati-va la mine!>>. Voia sa atraga privirile baietilor si de aceea ii placea sa se imbrace cu cele mai provocatoare haine pe care le putea gasi.

     ''Cand vad fete care se imbraca indecent, nu am prea mult respect fata de ele. In schimb, cand vad o fata purtant haine decente si totusi de bun gust, ma bucur si dau Slava Domnului ca sunt si fete care il iubesc pe Dumnezeu! gandesc ca asa mi-ar placea sa ma vada si pe mine ceilalti ,, AlynSperanta

CERE PAREREA PARINTILOR
     Nu ar fi o idee buna sa-ti pui niste haine provocatoare in geanta si sa te schimbi apoi la scoala. Parintii vor avea mai multa incredere in tine daca vei fi deschisa si sincera chiar si in privinta lucrurilor pe care crezi ca le-ai putea face fara ca ei sa afle. Iar cand te gandesti sa-ti cumperi ceva de imbracat, n-ar fi rau sa le ceri parerea Proverbe 15:22
     De ce ar fi bine sa te consulti cu ei? Poate ai impresia ca parintii pur si simplu nu vor sa te lase sa fi in pas cu moda. Insa nu e chiar asa. Probabil ca mama ta si tatal tau privesc lucrurile din alta perspectiva. Dar nu tocmai de asta ai uneori nevoie? Cristina, de 17 ani, spune: ,,Ascult sfaturile parintilor fiindca nu vreau sa ma fac de ras pe strada sau sa fiu criticata din cauza hainelor''.

>PENTRU BAIETI 
     Principiile biblice analizate in acest capitol vi se aplica si voua. Fiti modesti. Lasati sa iasa in evidenta persoana ascunta a inimi, sau frumusetea voastra interioara. Inainte de a va cumpara haine, intrebati-va: ,,Ce mesaj trasmit ele despre mine? Sunt eu in realitate asa?''.  Nu uitati ca imbracamintea este un mod de a va exprima. Asigurati-va ca imbracamintea voastra reflecta convingerile pe care le aveti! 

     In plus, trebuie sa recunosti ca, atat timp cat locuiesti in casa parinteasca, te afli sub autoritatea parintilor Coloseni 3:20. Totusi, daca le vei intelege punctul de vedere iar ei, pe al tau - vei constata cu surprindere ca puteti ajunge foarte usor la un acord. Si astfel nu va veti mai certa din cauza hainelor!
     SUGESTIE: Cand probezi o haina, nu te opri la ce vezi in oglinda. S-ar putea ca o tinuta in aparenta modesta sa nu fie la fel cand te asezi sau cand te apleci. Daca este posibil, cere parerea unuia dintre parinti sau a unui prieten matur. AMIN 


   Sursa - http://CeAlegi.BlogSpot.Com - AlynSperanta 15.09.2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Binecuvantarea sau Blestem de Derek Prince