marți, 30 august 2011

Luati-va o pauza de umor si de buna dispozitie





,,Daca tu si partenerul tau radeti de mai putin de cinsprezece ori pe zi-incluzand aici si trei ocazii de ras in hohote-inseamna ca nu radeti suficient'', spune Hendric Wiesinger, pshiholog si cercetator in domeniul efectelor rasului. Umorul contribuie la cresterea apropierii, deoarece el indica valori, interesere, inteligenta si imaginatie similare.
     Daca doriti sa va mariti cota de ras, iata cateva idei:

  • Observati la ce fel de umor este sensibil partenerul vostru. Decupati din ziare desene si caricaturi amuzante, alcatuind o foaie hazlie. Incercati ca, la urmatoarea masa, sa asezati pe locul partenerului vostru un text distractiv.
  • Povestiti-i o intamplare amuzanta, pe care ati citit-o sau ati auzit-o. Prin schimbul de experiente amuzante, veti construi intre voi legaturi de ,,apropiere placuta''.
  • Jucati-va cu cuvintele. In loc de a accepta tot ceea ce se spune ca reprezentand valoarea evidenta a cuvintelor, treceti-le din nou prin mintea voastra, cautandu-le un dublu inteles.
  • Spuneti o gluma. Nu se pune aici problema unei glume lungi si plictisitoare, ci a unor replici pline de umor si al caror talc este usor de prins.
  • Dati-va drumul la ras. Radeti sanatos, din toata inima, lasand ca latura voastra comica sa se desfasoare; strambati-va unul la celalalt sau scoateti sunete haslii.
  • Cultivati un caracter jucaus. Puneti-va porecle pe care sa vi le cunoasteti doar voi sau spuneti-va unul celuilalt bancuri pe care nu le-ati spune in public. Creati-va un fel de traditii numai ale voastre. Comunicara vesela, amuzanta, creaza un simtamant de confidentialitate.
    
 Daca pana acum tu si partenerul tau de casnicie nu ati ras impreuna, este timp-ul sa incepeti. Scriptura vorbeste despre lucrul acesta: ,,O inima vesela este un bun leac'' (Proverbe 17:22)


Sursa Cartea: Secretele Comunicarii  &
http://SfaturiPentruFamiliileCrestine.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Binecuvantarea sau Blestem de Derek Prince